Activiteiten

Wekelijkse sportprogramma

De wekelijkse sportbijeenkomsten worden geleid door deskundige trainers.

Een training bestaat veelal uit de volgende onderdelen:
•  warming-up;
•  spieroefeningen (rek en strek);
•  conditietrainingen;
•  grondoefeningen op een matje;
•  diverse balspellen zoals basketbal, trefbal, tienbal en een hockeyvariant;

Na de koffie- en theepauze is er - naar keuze - gelegenheid tot volleybal, badminton of een andere sport.

Volleybaltoernooi

Tweemaal per jaar - in juli en december - wordt het seizoen afgesloten met een volleybaltoernooi, dat wordt aangekleed met hapjes en drankjes. Een gezellig evenement, dat ook door niet-volleyballende CSG'ers graag wordt bezocht!

Diverse activiteiten

Afhankelijk van de belangstelling worden, gaande het seizoen, ad hoc diverse sportactiviteiten georganiseerd, zoals jeu de boules of bowling.

Hartreanimatie

CSG organiseert ieder jaar een cursus hartreanimatie. Het is toegestaan om tegen een kleine vergoeding een partner mee te nemen.

Vakanties

In de zomervakantie ligt het begeleide sport- en spelprogramma van CSG enige weken stil. Gedurende deze periode worden op donderdagavond fietstochten door de regio georganiseerd. Stipt om 19.00 uur vertrekt de colonne vanaf een vast startpunt in Capelle aan den IJssel voor een tocht van 20 tot 25 kilometer met onderweg een leuke stop voor koffie of een drankje. Zo blijft u ook in de zomer lekker in beweging!

Bij voldoende belangstelling wordt in de zomervakantie regelmatig een volleybal- en basketbalavond gehouden. Hiervoor wordt een kleine vergoeding gevraagd.